2 orkideer, en nattergal, rodeospring, tynd mave og en losseplads

2 orkideer, en nattergal, rodeospring, tynd mave og en losseplads

indsendt 19/05/2013 14.51 af Marianne Bitsch

Da jeg vidste, at Kim ikke skulle på jagt, tog jeg ud til kvierne ved halv ni tiden i aften.  Vinden havde lagt sig og det duftede lysegrønt af græs. Lysegrøn er duften dog ikke, når en ko bøvser. Så får farven en anden lyd. Det må være en stærk proces, der er i gang i de maver.

Pludselig sprang 440 – den brune med det hvide hoved – højt op i luften og rundt og rundt.  Den stærkeste rodeotyr kunne ikke have gjort det bedre. Desværre gjorde hun det ikke for sjov. Hun var helt sikkert blevet stukket – måske var det en hestebremse. Det gjorde i hvert fald ondt. Et øjeblik efter var hun nede på knæ og gnubbede halsen mod en tue. Det var planten med de store brede blade hun brugte.

Jeg fandt to spæde orkideer. Jeg kunne huske, hvor Annemarie havde vist mig orkideer sidste år, og efter lidt søgen i græsset var der pludselig to fine små blomster der kiggede på mig.  Jeg vidste, at nattergalen måtte være kommet og jeg ville ikke gå hjem, før den havde sunget, og lige inden jeg gav op, kom den. Den sidder nede i det tætte krat ved bækken.

399 har desværre stadig tynd mave. Det er ikke bare lind afføring. Hvis det ikke var for farven, kunne man tro, at hun blot ladede sit vand.  De burde vel efterhånden have vænnet sig til kosten, så mon ikke vi skal undersøge, hvordan vi kan hjælpe hende.

Den lille plads ved mindestenen er blevet omdannet til losseplads. En borger har læsset gulvtæpper, hattehylde og mange andre spøjse ting af rundt om stenen.  Jeg sender en mail til kommunen om det, medmindre der er én der har planer om at tage en trailer med til arbejdsaftenen på onsdag. Det ser ret grimt ud.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.